Bezoek en Beleef

Torenstad

In de middeleeuwen sprak men over
Sutphania Turrita, Zutphen Torenstad
1616

Haal alles uit je bezoek

Zutphen laat zich aan alle kanten van haar beste zien, zoek de pareltjes in haar historie.

Of je nu komt om te winkelen of om haar historie te ervaren, culinair te genieten, dit alles
is mogelijk in deze eeuwenoude stad met een modern karakter.

Twee hobby’s samenvoegend kwam ik ongeveer 25 jaar geleden op het idee om de door mij in Zutphen gemaakte foto’s van een beschrijving te voorzien. Fotografie in combinatie met de geschiedenis van mijn woonplaats.
Zoekend in oude kranten (Delpher), bij Erfgoedcentrum Zutphen, Musea Zutphen, informatie van werkgroep Bouwhistorie van de Historische Vereniging het Wijnhuisfonds, maar ook Wikipedia en heel veel boeken en tijdschriften.

Zo kwam er een beeld van de stad naar voren zoals ik het graag deze met u deel. Zutphen “verzamelen” zoals een ander pokemonkaartjes verzamelt. Ik ben geen historicus maar slechts een “collectionneur”.
Deze fotogenieke maar tevens historisch interessante stad. Geschiedenis en architectuur, verhalen de stad tot leven brengen. Historie betekent dat er in de loop der eeuwen veel verandert is, ook die situaties probeer ik met oude tekeningen, schilderijen aangevuld met foto’s van de nu tot leven te brengen.

De vele vestingwerken, de stille hofjes…maar ook Zutphen bekeken door de ogen van kunstenaars. Hun KijkopZutphen….

Met al de kennis die je zo in de loop der jaren hebt verzamelt ben ik ook stadsgids geworden. Weer een andere manier om mijn “verzameling Zutphen”, met anderen te delen.

Als stadsgids ben ik aangesloten bij het Gilde Zutphen, bereikbaar via hun website: https://stadswandelinggildezutphen.nl/

StadsgidsZutphen: mijn website waarop ik die twee activiteiten te combineer. https://www.stadsgidszutphen.nl/

Fotografie workshops inclusief stadswandeling.
Avondfotografie gericht op de fotogenieke stad met praktische uitleg en instructie om trots te zijn op jouw zelfgemaakte foto’s.
Of een fotografiewandeling bij daglicht inclusief het interessante historische verhaal van de stad. Je gaat op een andere ‘betere’ manier naar de (of je eigen) stad Zutphen kijken. Camera of smartphone dat bepaalt uzelf.

Laten we samen genieten van de mooie stad Zutphen,

Paul Ploegman, info@kijkopzutphen.nl of info@stadsgidszutphen.nl

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *