Stad met historische status

Zutphen bezit veel artistiek erfgoed uit de 14e en 15e eeuw, bijzonder in Nederland. KijkopZutphen biedt u een digitale wandeling door deze historische stad, die de eerste plaats inneemt onder de Gelderse monumentensteden.

Ze is in Nederland één van de belangrijkste steden met een historische stadskern die een beschermd stadsgezicht heeft. Ze bezit een groot aantal middeleeuwse, vooral 14e eeuwse, huizen.

Maar Zutphen is meer dan alleen historie, een breed aanbod vas speciaalzaken die hier naast de winkelketens een gezellig dag je winkelen mogelijk maakt. Uitrusten en genieten van rust op een terrasje of binnen in één van de culinaire gelegenheden.

Beukerstraat

Plek van de Laarpoort
Twee land- en één waterpoort
berkelpoort kunstenaars/kruese/berkelpoort

Zeer uitzonderlijk is ook het bezit van twee landpoorten (Spanjaardspoort en Drogenapstoren) en één waterpoort, de Berkelpoort, in de stad beter bekend als de Berkelruïne. Zo’n bijzondere stad verdient een toegankelijke plek op het internet om haar zo beschikbaar te maken voor iedereen die meer wil weten over haar historie, haar monumenten en wat u nog meer aantreft op deze site.

Fotografie in combinatie historie

Zo’n 25 jaar geleden schoot ik mijn eerste digitale foto’s. Een overstap na het analoge tijdperk. Mijn inspiratie was dichtbij. De vele historische panden, kerken, straatbeelden begonnen een verzameling te vormen op de pc. Maar wat doe je met al die foto’s? Langzaamaan ontstond het idee de historische informatie bij de foto te zoeken en weer een stap verder…een website bouwen. Inmiddels vele versies verder. Nog steeds breid de informatie zich uit. Ik wens u veel lees- en kijkplezier. Aan mijn kant blijft ik er plezier aan beleven om informatie te verzamelen en onze mooie stad te fotograferen ……

Digitale wandeling

Met alle foto’s, oude afbeeldingen, kaarten en geschreven informatie hoop ik dat u de stad leert lezen en beleven. Dat de site als bron mag dienen voor werkstukken die scholieren over de stad mogen maken. Naslagwerk, maar vooral een bron van inspiratatie waardoor u de stad werkelijk komt beleven.
Voor mij een genot om met deze site in de weer te zijn.