Jan Wiegers

Jan Wiegers, tekenenen schilderen is hem van huis uit meegegeven. Ook zijn broer en zus schilderen. Hij heeft er geen spesiale opleiding in gehad en is dus autodidact.

Mijn naam is Jan Wiegers (Apeldoorn, 29-01-1954)
We schilderden, tekenden vroeger veel in het gezin: mijn vader had als een soort Boer Kip de hele schuur volhangen met schilderijtjes; mijn broer en zus schilderen ook.
Op de Pedagogische Academie deed ik dan ook uiteraard de specialisatie tekenen. Ik heb daarnaast geen specifieke opleiding gehad en ben dus autodidact.

Ik was tot 2016 in het basisonderwijs in Zutphen werkzaam in diverse klassen en functies.
Sinds 1994 ben ik leider en inspirator van Schildergroep Waarachtig met gemiddeld 14 leden. Het doorgeven van kennis zit mij blijkbaar in het bloed.
Dat uit zich ook in mijn andere hobby: monumenten- en stadsgids in onze mooie Zutphen.
Sinds 2016 maak ik deel uit van plein-air schildergroep Pictura Gelria (zie ook picturagelria.nl ) en schilder ik (bijna) elke woensdag in de open lucht.

Wat ik dan maak, is qua stijl en uitstraling volledig afhankelijk van of ik kies voor acryl-, olie- of aquarelverf en daarnaast ook van het weer!
Je ziet dan ook veel verscheidenheid in mijn werk en op een zogenaamde eigen stijl ben ik dan ook moeilijk te betrappen.
Soms lukt het niet helemaal op locatie en dan maak ik het thuis nog even af.
De meest getoonde werken komen die hier te zien zijn, zijn binnen Pictura Gelria gemaakt waar we met enige regelmaat samen afspreken om te schilderen.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *