Beb Kruese

Geboren in Ulft en tegenwoordig woonachtig in Apeldoorn. Oorspronkelijk opgeleid en werkzaam geweest als onderwijzer. In die periode heb ik diverse onderwijsakten behaald o.a. voor bevoegd leraar tekenen. Hierna docent geweest op een interne school voor jongeren met gedrags-problemen. In die tijd heb ik ook pedagogiek gestudeerd en ben na enkele jaren directielid geworden van een pedagogisch instituut met een eigen school.
In 1990 een carriereswitch gemaakt en ben freelance kunstenaar geworden.
Met veel plezier was ik meer dan 25 jaar docent schilderen aan de Volksuniversiteiten van Nunspeet en Barneveld. Tevens ontwierp ik jarenlang wenskaarten voor Paperclip international.
In de zomermaanden organiseerde ik samen met mijn vrouw schildercursussen op diverse plaatsen in Frankrijk , bijvoorbeeld in de Cevennen , de Morvan en in de Auvergne.
De laatste paar jaren doe ik het wat rustiger aan en leg ik mij vooral toe op het vastleggen van dorps- en stadsgezichten overal in Gelderland dus zeker ook van Zutphen. Daarnaast werk ik nog regelmatig op aanvraag voor particulieren en bedrijven.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *