ZILLW-07

Ami Bernard Zillweger

ZILLW-07

Ami Bernard Zillweger werd geboren in Fribourg, in het Franssprekende deel van Zwitserland.

Zijn kunstopleiding kreeg hij aan de Ecole des Beaux Arts in Vevey, in de omgeving van Genève. Na diverse studiereizen in Frankrijk, Italië en Spanje vestigde hij zich in 1971 in Zutphen.

Zijn vorige tentoonstelling in Museum Henriette Polak toonde aan dat Ami Bernard Zillweger een veelzijdig kunstenaar is; de expositie omvatte een groot aantal technieken zoals conté-en pasteltekeningen, litho’s aquarellen en schilderijen.

Tijdens deze periode in Zutphen ontstond een heel eigen handschrift. De kunstenaar schreef hierover; ‘Tien jaar later ben ik de wederhelft van mijn werk; hun belichaming. Ze zijn talrijk en bewandelen wegen voor zichzelf en voor mij. Wij dragen elkaars naam, want wij zijn vruchten van één boom.’ De belangrijkste thema’s in zijn werk toen waren: vrouwen en kinderen in relatie tot elkaar of in combinatie met de natuur, landschappen en scènes uit de wereld van het circus, theater of cabaret.

Zijn onderwerpen worden op poëtische, bijna subtiele manier in beeld gebracht. Kleur en licht spelen daarbij een essentiële rol en verraden zijn wortels in de Franse schilderstraditie. De losse toets van zijn penseel, bijeengehouden door beweeglijke, tekenachtige contouren en zijn kleurgamma van voornamelijk vele kleuren groen en blauw zorgen voor een spontaniteit en grote transparantie in zijn werk.

Het gebruik van een dergelijk kleurenpalet, met pastels variërend in toon van mintgroen tot lavendelblauw, kan leiden tot een vrij zoet en decoratief eindresultaat, maar Ami Bernard Zillweger combineert kleur zodanig met lijn en vorm dat zijn eindresultaat sterke en sprankelende beelden oplevert.

(website: Zillweger.nl)

 

 

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *